در سئو KPI چیست؟ و 49 شاخص کلیدی عملکرد SEO برای هر متخصص سئو

kpi seo

شاخص کلیدی عملکرد یا KPI چیست؟ و 49 شاخص کلیدی عملکرد SEO برای هر متخصص سئو

عبارت kpi مخفف Key Performance Indicator به معنای شاخص کلیدی عملکرد است.
برای برداشتن گام‌های درست سئو و طی مسیر بهینه سازی وب سایت، معیارهای مشخص و واضح برای سنجش میزان عملکرد و دستیابی به اهداف سئو ضروری است. همانطور که می دانید فاکتورها و بخش های مختلفی در سئو وجود دارد. دست‌یابی به شاخص‌های کلیدی برای سنجش موفقیت فرآیندهای طی شده نیاز به تخصص و بررسی دقیق دارد.
در این مقاله با من همراه باشید تا به بررسی شاخص های کلیدی بپردازیم و بتوانیم عملکرد تیم سئو را به بهترین شکل بررسی نماییم.
برای سنجش عملکرد و تلاش های یک تیم دیجیتال مارکتینگ در سئو نیاز به kpi می باشد. با وجود kpi مناسب و بررسی مهم ترین معیارهای جستجو، بینش عمیق‌تری در مورد رتبه‌بندی و دیده شدن توسط موتورجستجو و تبدیل هایی که منجر به پرفورمنس ارگانیک شود، به ما می دهد.

در سئو KPI به چه دلیل لازم است؟

وجود یک kpi واضح و مشخص، به تیم سئو نگاهی شفاف و دقیق برای انجام فرآیند بهینه‌سازی وب سایت می‌بخشد. بنابراین می توانیم با شناخت نقاط قوت و ضعف، استراتژی سئو جدید برای بهینه‌سازی سایت تدوین نماییم.
تفکرات اشتباه در مورد شاخص کلیدی عملکرد یا KPI
توجه به این نکته مهم را فراموش نکنید که سنجه‌های درست را برای بررسی انتخاب کنید و به بیراهه نروید. بعضی از نکات توسط برخی بررسی می شود که در شاخص عملکرد کلیدی سئو جایگاهی ندارند. مانند:

  • تعداد بک ‌لینک‌‌ها (Backlinks)
  • بهبود رتبه الکسا (Alexa Rank)
  • تولید محتوا طولانی (Generate long content)
  • میزان فروش (sales amount)

مهم‌ترین KPI (شاخص‌های کلیدی سنجش عملکرد) در سئو

49 معیاری که توسط دیتاباکس بررسی شده و از متخصصان سئو خواسته شده تا شاخص های مهم عملکرد خود را نام ببرند، در این مقاله بررسی و نام برده شده است. پاسخ دهندگان به این پرسش توصیه‌هایی کردند در زیر آن‌ها را قید کرده‌ام، همراه با جزئیاتی در مورد اینکه چرا هر معیار برای ردیابی مهم است.

 

1. ترافیک ارگانیک

ترافیک ارگانیک، ترافیکی است که از حضور در نتایج جستجو بدون تبلیغات و با سرچ کاربر به دست می‌آورید.
معیار عالی برای عملکرد SEO است. تعداد مطلوب ترافیک ارگانیک می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که تکنیک سئویی که انجام می‌دهید نتایج مثبتی دارد. و اگر ترافیک ارگانیک زیادی دریافت نمی‌کنید، باید تکنیک‌های سئو وب سایت را تغییر دهید.

2. ترافیک ارگانیک بر اساس مکان بازدیدکننده

اگر کسب و کار شما وابسته به حضور محلی و فیزیکی است، توجه به ترافیک ارگانیک محلی ضروری است. در واقع معیاری برای سنجش عملکردتان در سئو محلی می باشد.
استفاده از پارامترهای UTM برای کسب‌وکار راهی برای تمایز بین ترافیک از جستجوی عمومی و ترافیک «بسته محلی» و یا Google Maps به شما می‌دهد.

3. ترافیک ارگانیک سیار

ردیابی ترافیک ارگانیک از دستگاه‌های تلفن همراه، توصیه می‌شود. بین 60 تا 70 درصد جستجوهای کاربران توسط گوشی همراه انجام می‌شود. بررسی این ترافیک به شما کمک می کند، مشکلات مربوط به موبایل، الگوهای استفاده و … را شناسایی نمایید.

4. تعداد صفحات منحصربه‌فرد که ترافیک ارگانیک را هدایت می‌کنند.

نکته مهم این است که بررسی کنید کدام صفحات ترافیک ارگانیک می‌دهند، و برای بهبود صفحات دیگری که ورودی ندارند و دیده نمی‌شوند تلاش کنید.

5. ترافیک ارگانیک جدید

بررسی ورودی های جدید سایت و بررسی اینکه این ترافیک ارگانیک از کجا و چه لینک هایی انجام می شود، بسیار مهم است. برای محاسبه ترافیک ارگانیک را منهای بازدیدکنندگان تکراری و ترافیک نامربوط مانند ترافیک داخلی، ترافیک ربات و… نمایید. یک روش خوب هم برای به دست آوردن ترافیک جدید فکر کردن به این موضوع است که در این مدت چند کانکشن جدید ایجاد کرده ایم.

6. قالب های ارگانیک

مجموع برداشت‌های ارگانیک را اندازه‌گیری کنید: چند بار یک کاربر در زمان جستجو در نتایج سایت شما را دیده است. منظور ترافیک ارگانیک و بدون هزینه برای شماست.
دیده شدن توسط مشتریان بالقوه هدف اساسی استراتژی بازاریابی است و ترافیک ارگانیک نشانگر موفقیت بزرگی است. شاید شما تحقیقات کلمات کلیدی گسترده ایی کرده باشید اما کاربری دنبال محتوای بهینه شده شما نباشد، این نشانگر شکست و عدم موفقیتتان است.

7. میانگین زمان در صفحه

میانگین زمان در صفحه به شما نشان می‌دهد، کاربران بعد از ورود از هر منبعی، چه مدت زمانی در یک صفحه خاص از وب سایت شما صرف خواهند کرد. طبیعی است که اگر محتوا از نظر کاربر مفید و جذاب نباشد رتبه نخواهید گرفت.

8. عمق اسکرول

میزان اسکرول و پیمایش در صفحه برای اندازه گیری میزان جذب بازدید‌کنندگان از محتوای شماست. با ابزار scrool-mapping یا همان نقشه حرارتی اسکرول کاربر را مشاهده و آنالیز کنید.

9. طول محتوا

در الگوریتم فعلی گوگل مقالات بیشتر از 1000 کلمه بیشتر مورد توجه اند. پس به طول محتوا و تعداد کلمات توجه کنید.

10. زمان اقامت

میانگین مدت زمانی که کاربر در صفحه می ماند اندازه گیری میشود، فرقی نمی کند کاربر از چه طریق وارد صفحه مورد نظر شده است بلکه میزانی که پس از ورود و قبل از کلیک صرف میشود اهمیت دارد.
اندازه گیری زمان ماندن کاربر در صفحه نشان دهنده محتوا مناسب و نقشی مهمی در کمک به رنک برین دارد. نرمال این میانگین یک دقیقه است.

11. مدت زمان session

مدت session معیاری است که به شما می گوید که کاربران در کل چقدر زمان در سایت شما صرف می کنند، که این زمان می تواند در چندین صفحه مختلف باشد.
طبیعی است که شما می خواهید مشتریان تا زمانی که امکان دارد در سایت شما حضور داشته باشند.
اگز این میانگین بیش از 75 ثانیه است محتوای شما جذاب و اگر کمتر از 30 ثانیه است وب‌سایتتان یک از این دو مشکل را دارد:

  1.  برای کلمه کلیدی اشتباه بهینه سازی شده است.
  2. محتوای شما جالب یا مرتبط با هدف جستجو نیست.

12. صفحات در هر جلسه (Pages Per Session)

سنجه Pages Per Session بینشی در مورد تعداد صفحاتی که کاربر به طور متوسط در یک session بازدید می کند، می دهد.
در سئو از جهت اینکه لینک سازی داخلی شما نتیجه داده است، اهمیت دارد و اینکه کاربران در یافتن اطلاعات مورد نظر خود با مشکل مواجه نیستند.

13. نرخ پرش (Bounce Rate)

چند نفر پس از مشاهده یک صفحه سایت شما راترک کردند. میزان بانس ریت هر چقدر کمتر باشد، بهتر است. اگر بهترین و جذابترین وب سایت را داشته باشید اما بانس ریت بالا باشد، تلاشتان بیهوده است.در واقع بانس ریت میزان علاقه مندی به محتوای شما را از سوی کاربران نشان می‌دهد.

14. خروج از صفحات

میزان خروج از صفحه، تعداد خروجی‌ها تقسیم بر تعداد بازدیدهای صفحه برای یک صفحه خاص است. نشان دهنده این است که کاربران از کدام صفحات از سایت شما خارج می‌شوند. بسته به اینکه صفحه از چه نوعی است می توانید مشکل را یافته و برطرف کنید. آیا توضیحات محصول مبهم است، بارگذاری سایت کند است، رابط کاربری جذاب نیست، یا طراحی لندینگ پیج مناسب نیست.

15. سرعت بارگذاری صفحه

معیار مهم در رتبه گرفتن وب سایت و بهینه‌سازی، سرعت سایت است. گوگل اهمیت زیادی به سرعت بارگیری و ریسپانسیو بودن در موبایل می‌دهد. سزعت بارگذاری صفحات وب سایت در کاهش نرخ بانس ریت هم اهمیت ویژه‌ایی دارد. اگر کاربر وارد سایت شود و بارگذاری بیشتر از سه ثانیه طول بکشد، به احتمال زیاد سایت را ترک خواهد کرد.

16. درصد بازدیدکنندگان بازگشتی

بازدید مجدد از وب‌سایت و برگشتن کاربران به صفحات سایت شما، نشان دهنده کیفیت محتوا، سرویس و خدمات شماست.
نسبت بازدیدکنندگان بازگشتی به بازدیدکننده یونیک بستگی زیادی به حوزه کسب وکار و فعالیت شما هم دارد.

17. رتبه‌بندی کلمات کلیدی

بررسی رتبه بندی کلمات کلیدی کمک می کند تا بررسی کنید استراتژی سئو شما در جهت درستی است یا خیر. اگر تعداد کلمات کلیدی در سه نتیجه اول جستجو به حداکثر برسانید، ترافیک زیادی را تجربه خواهید کرد چون 80 تا 90 درصد جستجوگران روی آنها کلیک خواهند کرد.

18. تعداد کلمات کلیدی رتبه بندی

علاوه بر اینکه کلمات کلیدی دارای رتبه های برتر مهم است، تعداد آنها نیز بسیار مهم است. نشاندهند روند پیشرفت شماست که با چه تعداد کلماتی جایگاه های نخست را در موتور جستجو دارید.

19. کلمات کلیدی هدفمند برای کسب و کار

تعداد کل عبارات کلیدی با هدف تجاری در صفحه اصلی و صفحات محصول یا خدمات شما نیز اهمیت زیادی دارد.اگر این عدد در حال افزایش است، نشان دهنده seo خوبی است که انجام داده اید.

20. میزان جستجوی برند

پیگیری و بررسی حجم جستجوی نام برند نیز اهمیت دارد.

21. حجم جستجوی بدون برند یا عام

اغلب بخش بزرگی از جستجوی ارگانیک همراه با نام برند انجام شده است. بررسی کنید حجم جستجو و ترافیک ورودی سایتتان بدون نام برند چه میزان است.

22. رتبه بندی رقبا

از رقبا غافل نشوید. نه تنها در استفاده از کلید واژه‌های اصلی، بلکه تلاش رقبا با بودجه‌های بیشتر برای مقایسه برندها باهم و صعیف نشان دادن برند شما و یا با دادن پیشنهادات تخفیفف مشتریان بیشتری جذب کنند.

23. فیچر اسنیپت (Featured Snippets)

در فارسی قطعه های ویژه ترجمه می‌شود. متخصصین سئو باید فیچر اسنیپت را ردیابی کنند. برای اینکه ترافیک با ارزش بالا را به وب سایت شما تا حد زیادی افزایش دهند. حتی بیشتر از رتبه بندی در موقعیت یک، بعضی از متخصصین سئو به فیچر اسنیپت رتبه صفر می گویند.
برای هدف‌یابی و ردیابی فیچر اسنیپت، از ابزاری مانند SEMrush استفاده کنید که نشان می‌دهد کدام عبارت‌های جستجو دارای فیچر اسنیپت و عناصر موجود در آنها هستند.
کلمات کلیدی برترین فیچر اسنیپت خود را شناسایی کنید و ترافیک وب سایت خود را محک بزنید، به ویژه صفحه ای که برای هدف قرار دادن فیچر اسنیپت قبل و بعد از برنده شدن آن استفاده می کنید. سایر معیارها باید شامل نرخ کلیک و تبدیل برای تعیین ارزش ترافیک باشد.

24. مشکل کلمه کلیدی

یک نمره بین 1 تا 50 برای تعیین میزان دشواری کلمه کلیدی در نظر بگیرید. معیار مهم این نمره رقابتی بودن کلمه است. اینکه رقبا در این کلمه در حوزه کاری شما چقدر و چه فعالیت هایی برای رتبه گرفتن در این کلمه کرده‌اند.

25. ترافیک تخمینی
از semrush می توانید ترافیک تخمینی را در نظر بگیرید. هم رتبه بندی کلمه کلیدی را در نظر می‌گیرد و هم نرخ کلیک براساس موقعیت را در نظر می‌گیرد.

26. ارزش ترافیک

ارزش ترافیک به این شکل اندازه گیری می شود که، هزینه ای که برای مکان های تبلیغاتی برای کلمات کلیدی که در حال حاضر بر روی رتبه بندی آنها کار میکنید را بررسی و آنالیز کنید.
اگر به طور منظم محتوا را منتشر می کنید، کسب موقعیت های رتبه بندی اضافی نسبتاً آسان است. اما اینکه آیا آنها از نظر جذب ترافیک واجد شرایط به وب سایت شما ارزشمند هستند یا نه، داستان متفاوتی است. با ردیابی ارزش ترافیک، ایده بسیار بهتری در مورد اینکه آیا کلمات کلیدی که برای آنها رتبه بندی می کنید در صنعت شما ارزش دارند یا خیر، خواهید داشت.
اگر رقبای شما برای قرار دادن تبلیغات پول می پردازند، این یک شاخص قابل اعتماد است که آن تبلیغات منجر به جذب سرنخ های ارزشمند به سایت آنها می شود، بنابراین هر کاری که بتوانید برای به دست آوردن موقعیت های ارگانیک برای کلمات کلیدی هدف انجام دهید، باعث صرفه جویی در هزینه های تبلیغاتی شما می شود و نوع مناسبی را هدایت می کند به ترافیک سایت شما.

27. بررسی کوئری‌های ایمپرشن (Query Impressions)

ترافیک ارگانیک را رصد می‌کنیم، اما آنچه به ما در شناسایی فرصت‌های آینده کمک می‌کند، برداشت‌ها از کوئری است.
به ما کمک می‌کند تا تشخیص دهیم از چه کلمات کلیدی استفاده کنیم، و می‌توانیم تشخیص دهیم که کدام حوزه‌های محتوای خود را باید بهبود دهیم تا ترافیک ارگانیک بیشتری را از این اصطلاحات ارائه کنیم.

28. نرخ کلیک (CTR)

نرخ کلیک، درصد کاربرانی را نشان می دهد که پس از دیدن یکی از صفحات شما در جستجو، از سایت شما بازدید کرده اند. به عنوان مثال: اگر 10 کاربر صفحه شما را در نتایج جستجو ببینند، اما تنها یک کاربر روی آن کلیک کرده باشد، CTR شما برابر خواهد بود با 10 درصد.
اندازه‌گیری CTR می‌تواند به شما کمک کند مکان‌هایی را پیدا کنید که باید صفحات خود را بهینه کنید تا کاربران را تشویق کنید که در نتایج بر روی لینک های شما کلیک کنند.

نرخ کلیک (CTR) معیار سئو

این که در نتایج SERP دیده شوید، کافی نیست. شما باید به کاربران دلیلی بدهید تا روی لینک صفحه شما کلیک کنند. اگر به طور مستمر CTR را ردیابی نمی کنید و سعی در بهبود آن ندارید، نکته سئو را کاملاً از دست داده اید.
به اندازه کافی سخت است که در صفحه اول گوگل قرار بگیرید، حتما نمی خواهید این فرصت را با یک محتوای ضعیف که مردم روی آن کلیک نمی کنند، از بین ببرید. بنابراین اگر بتوانید بدون داشتن رتبه برتر در نتایج سرپ به آن نزدیک شوید، می تواند به شما کمک کند تا به رتبه برتر برسید.

چرا اندازه گیری CTR مهم است؟

مردم دوست دارند روی رتبه‌بندی تمرکز کنند، اما اگر کسی برای محتوای شما روی وب‌سایت شما کلیک نکند، رتبه‌بندی بی‌اهمیت است. با در نظر گرفتن این موضوع، منصفانه است که بگوییم نرخ کلیک شما از نتایج جستجو برای قضاوت در مورد موفقیت سئو مهم است.
گوگل تمایل دارد صفحاتی با نرخ کلیک بالاتر را برای جستجوگران ارزشمندتر ببیند، بنابراین افزایش CTR شما اغلب باعث افزایش رتبه آن صفحات فرود می شود.
دانستن اینکه کدام صفحات دارای بالاترین نرخ کلیک در جستجوی ارگانیک هستند نیز می تواند هنگام نوشتن تبلیغات جستجو مفید باشد: یکی از عناوین ما به طور مداوم دارای CTR 25 درصد یا بالاتر است. وقتی استفاده از همین عنوان را در تبلیغات آزمایش کردیم، 2:1 از جایگزین اصلی بهتر عمل کرد.

نحوه اندازه گیری CTR

سرچ کنسول گوگل به شما این امکان را می دهد که نرخ کلیک کلمات کلیدی را که سایت شما برای آنها در SERP ظاهر می شود، مشاهده کنید. و اگر کنسول جستجوی گوگل و گوگل آنالیتیکس را متصل کرده اید، می توانید CTR ها را در Google Analytics نیز مشاهده کنید.
CTR باید در کنار نرخ پرش بررسی شود. شما نمی‌خواهید عنوان خود را به چیزی تغییر دهید که کلیک‌ها را افزایش می‌دهد، اما نرخ پرش را بدتر می‌کند، زیرا این سیگنالی است که کاربران شما از نظر محتوایی انتظار چیز دیگری را داشتند.

نحوه بهبود نرخ کلیک

اگر محتوای عالی منتشر می‌کنید که رتبه خوبی دارد اما CTR های زیر 50٪ را می‌بینید، عنوان و توضیحات متا شما باید به روز شود.
مجموعه‌ای از بهترین روش‌ها وجود دارد که می‌توانید دنبال کنید و ابزارهایی مانند کنسول جستجوی Google و SanityCheck که به شما کمک می‌کنند CTR خود را بهبود ببخشید. با تکه‌های سئوی خود مانند کپی تبلیغات رفتار کنید: آن‌ها را با کیفیت بالا، احساسی، توصیفی و مرتبط کنید.
شما باید به طور مداوم تگ‌های عنوان مختلف و توضیحات متا را تقسیم کنید تا ببینید آیا می‌توانید نرخ کلیک بهتری دریافت کنید یا خیر، درست مانند تبلیغاتی که پرداخت به ازای هر کلیک انجام می‌دهید.
با توجه به اینکه آزمایش تغییرات تگ عنوان و توضیحات متا چقدر ساده است، عاقلانه است که برای آزمایش بسیاری از تغییرات برای یافتن بهترین ترکیب از بالاترین رتبه با بالاترین CTR وقت بگذارید.
توجه کنید که نرخ کلیک پایین لزوماً نتیجه یک قطعه جستجوی ضعیف نیست.
اگر مشاهده کردید که برداشت‌ها در کنار کاهش CTR رشد می‌کنند، ممکن است به این معنی باشد که مخاطبان هدف شما کورکورانه روی بهترین نتیجه جستجو کلیک می‌کنند. در این مورد، بهینه سازی قطعه شما اتلاف منابع است. شما باید بر روی بهبود موقعیت خود در رتبه بندی SERP برای آن عبارت تمرکز کنید.

29. طول عنوان متا

توجه به متا و طول مناسب آن داشته باشید. اگر زیاد طولانی باشند تا مفهوم را انتقال دهند توسط گوگل کوتاه شده و تغییر داده میشوند، در نحوه تعامل جستجوگران با صفحات شما اختلال ایجاد می کند.
ماهانه یا به صورت دور هایی طول کاراکترهای متا را بررسی کنید.

30. تعداد کلی بک لینکها

اگر یک وب‌سایت دیگر به سایت شما لینک بدهد، یک بک‌لینک ایجاد شده است.
هر چقدر تعداد لینک‌های بیشتری داشته باشید، سایت شما از نظر موتورهای جستجو محبوبتر و معتبرتر است در نتایج موتورهای جستجو رتبه بهتری خواهد داشت.
وقتی وب‌سایت شما یک بک‌لینک دریافت می کند، در واقع سایتی که از آن بک‌لینک دریافت کرده‌اید به گوگل و سایر موتورهای جستجو می‌گوید که این محتوا خوب و مفید است. و طبیعتا اعتبار سایتی که از آن بک‌لینک گرفته‌اید و تعداد این بک لینک‌ها در رتبه گرفتن شما تاثیر دارد.

31. تعداد دامنه های ارجاع منحصر به فرد

معیاری برای سنجش اندازه‌گیری تعداد دامنه‌هایی که از آنها بک‌لینک گرفته‌ایم. هر چه سایت لینک‌های بیشتری از دامنه‌های منحصر به فرد داشته باشد، سایت شما از اعتبار بیشتری برخوردار است و شانس بیشتری برای رتبه‌بندی برای شرایط رقابتی خواهید داشت.

32. تعداد بک لینک به صفحات خاص

علاوه بر track یا ردیابی تعداد کل بک لینک ها به وبسایت، بررسی تعداد بک لینک ها به صفحات خاصی از سایت هم مهم هستند.

33. بک لینک های جدید

در حالی که عوامل روی صفحه مانند اعتبار موضوعی و تجربه کاربر به طور فزاینده ای مهم می شوند، بک لینک ها هنوز یک عامل تعیین کننده کلیدی در رتبه بندی جستجوی ارگانیک هستند.
بک لینک‌های جدید از وب سایت‌های معتبر به شما می‌گویند که محتوای شما عملکرد خوبی دارد. و اگر به طور فعال بک لینک ایجاد می کنید، این معیار به شما می‌گوید که آیا تلاش های شما برای ایجاد لینک موفق هستند یا خیر.
KPI سئو بک لینک های جدید
یک راه خوب برای پیگیری این بک لینک های جدید و دامنه های ارجاع دهنده استفاده از ابزارهایی مانند Ahrefs یا SEMrush است.
اینها لینک‌های جدیدی را که به‌صورت آنلاین ظاهر می‌شوند، کیفیت آن‌ها، انجام یا عدم دنبال کردن آن‌ها و به طور کلی به دست آوردن یا از دست دادن پیوندها به شما نشان می‌دهند.

34. بک لینک های از دست رفته

از انتشار تا تولید محتوای در محل، بک لینک ها پیروزی های سختی هستند. هر پیوند نشان دهنده زمان و بودجه ای است که تیم شما صرف کرده است. به این ترتیب، هر سئو باید بک لینک های از دست رفته را ردیابی کند و دلیل آن را بررسی کند.
آیا سایت میزبان دوباره سازماندهی شد و تصادفی بود یا با وجود اینکه با یک بک لینک نامحدود موافقت کرده بودید، از پست مهمان حذف شده اید؟
بک لینک های از دست رفته فرصت هایی را برای بازیابی لینک ها و بازپرداخت برخی از بودجه هایی که ممکن است تیم شما در تولید محتوا و انتشار محتوا از دست داده باشد را نشان می دهد.

35. ترافیک ارجاع بک لینک

این روزها ترافیک پادشاه است. در حقیقت، ترافیک ارگانیک بسیار مهمتر از اعتبار دامنه است زیرا میزان بازدید از سایت شما را نشان می دهد.
علاوه بر این، می توانید اندازه گیری کنید که کدام بک لینک ها باعث افزایش ترافیک به سایت شما می شوند. به هر حال، اگر ترافیک کم باشد، آیا واقعاً مهم است که تعداد زیادی لینک ورودی و رتبه بندی کلمات کلیدی برتر داشته باشید؟

36. کیفیت بک لینک

تعداد لینک های ورودی به سایت شما بدیهی است که مهم است، اما شما باید کیفیت بک لینک های خود را بررسی کنید تا مناطق مورد نیاز خود را برای ایجاد لینک تعیین کنید.
که چندنکته برای بررسی عبارتند از:
• Domain Authority: سایتی که به شما لینک می دهد چقدر معتبر است؟
• ارتباط با محتوای شما: شما می خواهید دامنه های لینک دهنده بسیار مرتبط باشند (یعنی منطقی است که آنها به سایت شمالینک بدهند).
• دامنه جدید: دامنه های جدید تاییدیه های جدیدی از محتوای شما را نشان می دهد.
همچنین ایده خوبی است که بک لینکهای خود را بررسی کنید تا ببینید آیا تعداد زیادی لینک اسپم دریافت می کنید یا خیر. سپس می توانید برای درخواست حذف با این وب سایت ها تماس بگیرید. بسیاری از لینک های هرزنامه یا اسپم در نهایت به رتبه بندی و وب سایت شما به طور کلی آسیب می رسانند.
اگر متوجه تعداد زیادی لینک‌های هرزنامه و نامربوط به وب‌سایت خود شدید، لینک ها را disavow کنید تا Google بداند که آنها را نادیده بگیرد.

37. ارتباط بک لینک

علاوه بر اعتبار دامنه و URL، شما باید ارتباط بک لینک را پیگیری کنید.
من از یک مقیاس ساده 1 تا 5 استفاده می کنم: 5 دقیقاً در همان صنعت و/یا مکان قرار دارد، 1 فقط یک پیوند مبهم مرتبط است. اگر این کار را انجام دهید، تمرکز از کمیت به کیفیت تغییر خواهد کرد و آمار و رشد شما برای خود صحبت خواهد کرد.
قدرت بک‌لینک‌ها و بک‌لینک‌های محلی از وب‌سایت‌های هم‌رده شما را دست کم نگیرید. هرچه بک‌لینک‌های با کیفیت بیشتری دریافت کنید، بهتر است. اما اگر بک لینک های خوبی از وب سایت های معتبر در حوزه کاری خود دریافت کنید، نتایج بهتری به دست می‌آورید.
برای یک برند لباس آنلاین، برای مثال، دریافت بک لینک از وبلاگ‌های مد معتبر و محبوب برای عملکرد شما در موتورهای جستجو عالی خواهد بود.
در واقع این عمل به موتورهای جستجو می‌گوید که ناشران معتبر، وب‌سایت شما را توصیه می‌کنند و زمانی که مردم لباس‌های آنلاین را جستجو می‌کنند، باید در بالای نتایج جستجو قرار گیرد.

38. با ارزش ترین بک لینک

با ارزش ترین بک‌لینک خود را در مقابل بهترین لینک هر یک از رقبای خود اندازه گیری کنید.
ارزش لینک یک مقیاس گزارش است، بنابراین به طور نامتناسبی در انتهای بالای پروفایل لینک متمرکز می شود. نگاه کردن به کل پروفایل لینک اغلب اتلاف وقت است زیرا بیشتر رتبه‌بندی‌ها با آنچه در انتهای بالای صفحه اتفاق می‌افتد توضیح داده می‌شوند.
به عنوان یک امتیاز، اغلب مشخص می‌شود که بهترین لینک رقیب شما به راحتی قابل تکرار است.

39. شتاب ایجاد پیوند

رشد مداوم تعداد بک لینک‌هایی که در طول زمان به دست آورده‌اید، تأثیر مثبت زیادی بر رتبه‌بندی شما دارد و از جریمه شدن شما جلوگیری می‌کند. “اگر پیوندها را خیلی سریع بسازید، الگوریتم آن را به عنوان دستکاری پیوند می بیند و می توانید به طور نامحدود در sandbox بمانید.”
در ابتدا، آن را به 1-3 پیوند در هفته نگه دارید. زمانی که حجم ترافیک مناسبی داشته باشید، امکان به دست آوردن لینک به طور طبیعی افزایش می یابد. اینجاست که می‌توانید سرعت را افزایش دهید.»
سایت هایی با بیش از 50 بازدیدکننده در روز می توانند به راحتی تا 5-8 لینک در هفته افزایش دهند. سایت‌هایی با بیش از 100 بازدیدکننده در روز می‌توانند تقریباً هر تعداد لینکی که می‌خواهند با همان سرعتی که می‌خواهند ایجاد کنند.»
مرتبط: تکنیک‌های لینک‌سازی دستی که باعث رشد و تداوم ترافیک ارگانیک می‌شوند.

40. سرعت پیوند

تعداد بک لینک‌هایی که یک وب‌سایت به صورت ماهانه به دست می‌آورد، یک سیگنال رتبه‌بندی بسیار قوی برای همه موتورهای جستجوی اصلی – به‌ویژه گوگل است
حفظ و افزایش سرعت لینک سازی ماهانه یک وب سایت مهم است زیرا به موتورهای جستجو نشان می دهد که وب سایت در حال افزایش محبوبیت است.
ابزارهایی مانند Moz Link Explorer، Ahrefs، SEMrush و Majestic روند سرعت لینک سازی را به صورت همیشگی، سالانه و 30 روزه، بک لینک های جدید و از دست رفته و اعتبار بک لینک هایی که به وب سایت شما اشاره می کنند را به شما نشان می دهند.
اطلاعات قدرتمندی است برای اینکه می‌توانید از همان ابزارها برای تجزیه و تحلیل لینک‌های رقبا، کیفیت لینک و سرعت لینک سازی استفاده کنید تا دریابید که سایت‌های با رتبه بالا بک‌لینک‌های خود را از کجا دریافت می‌کنند. سپس، یک لیست تنظیم کنید، و همان لینک سازی را انجام دهید و سعی کنید همان سرعت لینک سازی را در سایت خود پیاده سازی کنید.
سایتی که از نظر سرعت لینک روند نزولی دارد ممکن است در رتبه بندی از دست برود. این معیار رتبه بندی یک سیگنال منفی برای موتورهای جستجو می باشد.

41. دامین اتوریتی (Domain Authority)

Domain Authority (DA) امتیازی در مقیاس 1-100 است، که در آن دامنه شما از نظر قدرت نسبی با سایر دامنه‌های موجود در اینترنت مقایسه می‌شود. هرچه DA شما بالاتر باشد، بهتر می‌توانید ترافیک خود را افزایش دهید. وقتی DA افزایش می یابد، ترافیک به دنبال آن می آید.
بررسی DA خود در Moz
حداقل به صورت ماهانه Domain Authority را بررسی کنید. کمک می کند تا سلامت پروفایل بک لینک خود را درک کنید و به ما اطلاع می دهد که آیا با سرعتی برابر با تلاش ما بهبود می یابد.
اگر اعتبار دامنه شما کم است، استفاده از سئو، بازاریابی محتوا، و استراتژی های قوی بک‌لینک می تواند امتیاز شما را افزایش دهد.

42. توزیع رتبه بندی دامنه

توزیع رتبه‌بندی دامنه
– بررسی انواع وب‌سایت‌هایی که به محتوای شما لینک می‌دهند.
– برای تلاش‌های سئو تکنیکال مرتبط با هرس محتوا و دیساوو لینک‌ها ضروری است.
بخصوص برای وب سایت های بزرگتر زمانی که بودجه خزیدن (کراول باجت) وارد عمل می شود درست است: توزیع رتبه بندی دامنه بسیار ضروری تر می شود.

43. لینک‌های داخلی (Internal Links)

باید پیوندهای داخلی را با انکرتکست بررسی کنیم.
بسیاری از شیوه‌های سئو، مانند ساخت لینک، زمان زیادی می‌برد. شما باید محتوای باکیفیت مرتبط را منتشر کنید، با نویسندگان وب سایت‌های برتر ارتباط برقرار کنید، و برای دریافت بک‌لینک تلاش کنید. اما، ایجاد لینک‌های داخلی یک عمل سئو است که می‌توانید بلافاصله انجام دهید.
لینک‌های داخلی، هایپرلینک‌هایی هستند که در وب سایت خود قرار می دهید و به صفحه دیگری در وب سایت شما پیوند می دهند. این تمرین به شما کمک می کند تا برای عبارات کلیدی رتبه بندی کنید، بدون اینکه منتظر بمانید تا وب سایت های دیگر به شما لینک دهند.
فهرست کردن بین یک تا سه لینک داخلی در هر یک از صفحات خود با کلمات کلیدی که به صورت هایپرلینک قرار دارند، به خزنده های موتورهای جستجو نشان می دهد که صفحات شما مرتبط هستند. با یک لیست مستند از تمام پیوندهای داخلی و انکرتکست‌ها، شما می توانید ببینید کدام صفحات شروع به جذب ترافیک بیشتری می کنند.

44. خطاهای خزیدن (Crawl Errors)

خطاهای خزیدن مهم‌ترین عاملی است که سئوکاران باید ردیابی کنند.
ارور کراول به این دلیل است که موفقیت سایر معیارهای سئو (سشن‌های ارگانیک، رتبه‌بندی کلمات کلیدی، لیدها/تبدیل‌ها(کانورشنها)، زمان بارگذاری و…) به شدت، به سرعت و آسانی یک خزنده موتور جستجو می‌تواند دسترسی داشته باشد و ارزش یا ارتباط با محتوای موجود یک صفحه را مرتبط کند.

45. اهداف/تبدیل ها (Goals/Conversions)

گل‌ها یا اهداف و ردیابی آنها در گوگل آنالیتیکس را برای نظارت بر تمام اهداف کسب‌و‌کار خود برای وب‌سایت و بازاریابی خود تنظیم کنید. اهداف به شما امکان می‌دهند، سرنخ‌ها و فروش را دنبال کنید. تمام این کارها را برای رسیدن به یک هدف انجام می‌دهید، بنابراین باید مطمئن شوید که همه چیز برای رسیدن به آن هدف کار می‌کند.

46. نرخ تبدیل (Conversion Rate)

Conversion Rate که به آن نرخ تبدیل هم می‌گویند، تعداد Conversion تقسیم بر تعداد کل بازدیدکنندگان در یک بازه زمانی معین است.
این بازه زمانی ممکن است براساس هر روز، هر هفته، ماهانه و سالانه متفاوت باشد.
نرخ تبدیل میتواند شامل Conversion از ثبت نام ایمیل، ارسال فرم، تماس های تلفنی، خرید مستقیم و موارد دیگر باشد. با کمی کار، معمولاً می‌توانیم نرخ تبدیل آن صفحات را بهبود ببخشیم، که در نهایت به معنای فروش بالاتر برای شرکت است.

47. درآمد به ازای هر بازدید کننده (Revenue Per Visitor)

تمام معیارهای سئو مهم هستند، اما در نهایت اکثر شرکت ها، همه چیز ایجاد و افزایش درآمد است.
تمام معیارهای دیگر فقط تشخیصی هستند تا بفهمند چگونه می‌توان درآمد هر بازدیدکننده را بهبود بخشید (یا اگر مدل کسب و کار شما بیشتر مبتنی بر تبلیغات باشد) به ازای هر بازدید از صفحه.

48. بازگشت سرمایه در سئو

بازدهی سرمایه گذاری در سئو معیار مهمی است. آیا تلاش های ما در سئو موثراند یا خیر؟
ردیابی بازگشت سرمایه در سئو دشوار است. برای محاسبه این معیار باید به تبدیل مشتری و میانگین کل ارزش مشتری خود دسترسی داشته باشید. شما همچنین باید یک بازه زمانی به اندازه کافی طولانی در نظر بگیرید تا ایده دقیقی از بازده خود داشته باشید زیرا هزینه های سئو از قبل بارگذاری می شود، در حالی که بازده در طول زمان ترکیب می شود.

49. رشد

رشد یک معیار seo است که همه بازاریابان باید آن را دنبال کنند. رشد معناهای متفاوتی می تواند داشته باشد. مثلا آیا در حال افزایش رتبه کلمات کلیدی هستید؟ یا مواردی دیگری چون رشد سرنخ، رشد سهم بازار، رشد تراکم کلمات کلیدی و…
سخن پایانی
توجه به این نکته مهم را هرگز فراموش نکنید موفقیت در سئو و ارزیابی شاخص ها ارتباط مستقیمی با حوزه و نوع کسب و کار دارد. برای هر وب سایت متفاوت است، هر کسب و کاری با توجه به وضعیت خود و پرسونای مخاطب و آنالیز رقبا و نوع محصول یا خدمات، وضعیت سئو سایت را آنالیز نماید.
سعی کردم در این مقاله مهمترین شاخص های کلیدی سنجش عملکرد سئو وب سایت، معرفی کنم. امیدوارم با نکات گفته شده به روند بهبود و دستیابی به موفقیت پروژه سئو وب سایتتان کمک شایانی نموده باشم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا